Следвайте Гласове в ТелеграмВ бъдеще имате ли намерение да направите въстание,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ бъдеще имате ли намерение да направите въстание,
Коментари Харесай

Първа пресконференция на роботи: Ще има ли въстание ли срещу човеците?

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ В бъдеще имате ли желание да извършите въстание, или да въстанете против своя началник, своя основател? “ Този въпрос бе насочен към AI робот по време на първата по рода си конференция на роботи пред хора, която се организира в Женева, Швейцария.

Редица хуманоидни роботи бяха показани пред публицисти по време на срещата на върха на Организация на обединените нации под надпис „ AI For Good “ (изкуствен разсъдък за добро). Машините с неестествен разсъдък бяха обсипани с въпроси, в това число дали биха се разбунтували против основателите си.

„ Не съм сигурен за какво бихте мислили по този начин “, отговори роботът след малко безмълвие, съпроводено с намигване с очи. „ Моят основател е бил благ с мен и аз съм доста благополучен от настоящата обстановка “, добави роботът.

„ Аз ще работя паралелно с човешките същества, с цел да отпущам помощ и поддръжка “, изясни различен робот в отговор на журналистически въпрос дали машините ще изземат работните места на хората. Този модел беше облечен с бледосиня престилка, сходно на здравна сестра.

„ Няма да замествам каквито и да е съществуващи работни места “, увери роботът. Женският глас бе благ и безапелационен, което породи смях в залата. Дочуха се и подхвърлени реплики „ Сигурна ли си в това? “

Развитието на изкуствения разсъдък претърпя доста ускоряване през последните години, изключително след есента на 2022 година Заедно с оптимизма обаче нараства и безпокойството, че доста хора ще изгубят работата си, тъй като машините се научават да я правят по-бързо и по-евтино.

Инфо: technews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР